Szolidaritási koncert lesz október 26-án a Hegedűs Gyula utcai zsinagógában

Gryllus Dániel, Gryllus Vilmos és Ránki Sára előadásában Kányádi Sándor „Erdélyi jiddis népdalok” című műfordításkötetéből hangzanak el dalok azon a szolidaritási koncerten, amelyet a Hegedűs Gyula utcai zsinagógában tartunk október 26-án, csütörtökön este 18 órától.

– A jiddis népköltészet sok hasonlóságot mutat azokéval, akikkel századokon át együtt éltek. Sajátossága ennek a népköltészetnek éppen a tekintete. A tragikusan fájdalmastól a csúfondároson át az érzelmesig, sőt az érzelgősig őriz magában valami közöset, egyénit, ha úgy tetszik, zsidósat. Ez teszi, számomra legalábbis, külön értékké. És egyben közös értékké. Hozzátartozik e táj évszázadra visszamenő történelméhez, kultúrtörténetéhez – írta Kányádi Sándor azokról az erdélyi jiddis népdalokról, amelyeket az ő műfordításában ismerhetünk és énekelhetünk több mint harminc éve.

Gryllus Dániel, Gryllus Vilmos és Ránki Sára hosszú évek óta dolgoznak együtt, számos alkalommal álltak színpadra, hogy előadják többek között a Volt egyszer volt egy kis zsidó című dalt, amely repertoárjuk egyik legnépszerűbb és legismertebb darabja.

Ez a gyönyörű mű is elhangzik majd azon az Izrael melletti szolidaritási koncerten

A koncertre a belépés ingyenes, ám a szervezők a közönségtől pénzadományt gyűjtenek, amit az izraeli háború károsultjainak megsegítésére juttatnak el.

Egy nép, egy szív.
עם ישראל חי

Adományaikat a 11707024-20408022 számlaszámra is várjuk!
A megjegyzés rovatba kérjük feltüntetni: adomány Izraelért

2023, okt, 20