Kilenc csoportfoglalkozást tartott eddig a Mazsihisz-BZSH Krízis Info

A Mazsihisz-BZSH Krízis Info a háború kitörése óta kilenc csoportfoglalkozást tartott eddig. Az előkészítő munkában a háború első estéjén tartották meg az első zoomot a telefonos segélyhívó csapat tagjaival, hogy kitalálják mit akarnak csinálni.
“Mi a krízismenedzsmentnek egy része vagyunk, akik Izraelben és itthon kaptunk képzést, illetve képeztünk tovább másokat. Az elméletből a Covid korszak alatt léptünk át a napi 0-24, a hét hét napja gyakorlatába. Az ukrajnai háború kezdetével szintén szükség volt a munkánkra. Tevékenységünk, hogy valami hasznosat csináltunk másoknak és önmagunknak is segített.

A klienseink és partnereink visszajelzései mellett újságcikkek jelentek meg rólunk, Hanukatalizátor díjat is kaptunk, mint csapat. Célzottan, csak nekünk szólóan alapítványi adományt is kaptunk, amiből csapatépítő tréningre mentünk Etyekre. Van saját logónk és saját pólóink is, saját zsebből. Az elmúlt évek krízisei során is az orvosi és pszichológus csoporttal dolgoztunk együtt a legszorosabban a krízismenedzsmentből. Mire a hitközségi vezetői döntések is megszülettek, hogy miként reagálunk, az első esti hat fős csapatból is kibővültünk. Az első hétre már két veterán és két új segítő szakember társunk vitte a csoportokat. A telefonos csapat tagjai a technikai-szervezési háttér. A pszicho csapat tagjai viszik a csoportokat, velük találkoztok estéről estére. A hitközség biztosítja a segélyhívó számot, mobilt és előfizetést, a földrajzi bázist, ahova tartozunk. A működéshez szükséges Zoom használata a Megálló Csoport Alapítvány Szenvedélybetegekért támogatása. Mindannyian kötődünk a hitközséghez, de ez nem a fizetett munkánk.

A második hétre már nyolc különböző szakember viszi a csoportjainkat és az egyéni beszélgetéseket. A háttér támogató csapat is kilenc főre gyarapodott. Klienseink négy különböző országból jelentkeztek be eddig magyarul beszélgetni.
Köszönjük minden egyes önkéntesünknek az első két hét munkáját, támogatóinknak és partnereinknek az együttműködését!

Vasárnap este 19:30-tól lesz a következő hozzátartozói csoport, amibe lehetséges becsatlakozni.
A jelentkezés formája változatlan, Messenger üzenetet küldesz az oldal részére és a válaszban küldjük az aznap esti Zoom kapcsolódási adatait.
Köszönjük, hogy becsatlakoztatok és megosztottátok történeteiket és érzéseiteket. Várunk benneteket vasárnap estétől ismételten nap-nap után.

Óvja az Örökkévaló szeretteinket és Izraelt. Izrael népe él!
עם ישראל הי!” – írták facebook bejegyzsésükben a Krízis Info tagjai.

2023, okt, 20