Egy izraeli találmány segít a szélütés korai felismerésében

Egy izraeli startup kifejlesztett egy olyan hordható eszközt, amely a pulzusszám változásain keresztül előre jelezheti egy közelgő vagy jövőbeli szélütés valószínűségét, és potenciálisan segíthet az áldozatoknak létfontosságú korai vagy megelőző kezelésben – írja a nocamels.

Világszerte több mint 100 millió ember kap agyvérzést, és minden negyedik felnőtt egyet átél élete során, 50 százalékuk számára pedig ez valamilyen tartós fogyatékosságot jelent.

A StrokeAlert készüléke az első a maga nemében, amely a legmodernebb pulzushullám-elemző technológiát alkalmazza az agy véráramlásának változásainak nyomon követésére és a lehetséges stroke jeleinek azonosítására.

A pulzushullám-elemző technológia olyan érzékelőket tartalmaz, amelyek először mérik a felhasználó véráramlási szintjét. Az érzékelők 2,6 ezredmásodpercenként mérik a szinteket, és az adatokat egy okostelefonos alkalmazásba továbbítják, amely három szín egyikét jeleníti meg a felhasználó számára.

A zöld egészséges szintet jelent; sárga azt jelenti, hogy az adatok értékelése még folyamatban van; a piros pedig a stroke magas kockázatát jelenti. Amikor az alkalmazás pirosra vált, a riasztás másodperceken belül elküldésre kerül.

2023, júl, 07