Mesterséges intelligencia: százmilliókat fektetnek Izrael legerősebb szuperszámítógépének fejlesztésébe

Az Nvidia, a világ vezető chipgyártó cége több százmillió dollárt fektet Izrael legerősebb mesterséges intelligenciát működtető szuperszámítógépének, az Izrael-1-nek a fejlesztésébe – írja az Interesting Engineeringre hivatkozva a portfolio.hu.

A szuperszámítógép várhatóan 2023 végére válik üzemképessé, és Gilad Shainer, az Nvidia alelnöke szerint „áldás” lesz az Izraelben virágzó mesterséges intelligencia színtér számára. Kijelentette, hogy az Nvidia országszerte 800 startuppal működik együtt, amelyek több tízezer szoftvermérnököt foglalkoztatnak.

“Az AI a legfontosabb technológia életünkben. A generatív AI manapság mindenhová eljut. Tehát nagy adathalmazokon kell tudni futtatni a képzést” – nyilatkozta Shainer a Reutersnek.

Az Izrael-1 révén az izraeli vállalatok hozzáférhetnek egy olyan szuperszámítógépes erőforráshoz, amely várhatóan felgyorsítja majd a mesterséges intelligencia képzését, megkönnyítve az összetettebb problémákat kezelni képes keretrendszerek és megoldások létrehozását.

(portfolio.hu)

2023, máj, 30