Közösen gratuláltak a zsidó felekezetek vezetői a Scheiber Sándor-díj idei nyertesének

Idén dr.Egeresi László Sándor református lelkész, a hittudományok doktora, a Károli Gáspár Református Egyetem Hittudományi Kara Ószövetségi tanszékének docense kapta a Scheiber Sándor-díjat. Az elismerést dr.Egresi László Sándor a bibliai héber-magyar szótár megalkotásáért nyerte el.

 

A Scheiber Sándor-díj azoknak a magyar állampolgároknak, illetve határon túl élő magyaroknak adható, akik kiemelkedőt alkottak a hebraisztika, a judaisztika, a zsidó vallás-, művelődéstörténet és az oktatás, valamint a zsidók és nem zsidók közötti párbeszéd és tolerancia előmozdításának területén.

A zsidó felekezetek közötti béke és kölcsönös elfogadás iránti igény jegyében, Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára társaságában egy közös fotóra is összeálltak a zsidó felekezetek vezetői, így prof. dr. Grósz Andor, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének elnöke, Keszler Gábor, a Magyarországi Autonóm Orthodox Izraelita Hitközség elnöke, Mester Tamás, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének alelnöke, a Budapesti Zsidó Hitközség elnöke és Tóth Gábor, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség kabinetfőnöke is.

(Fotó: Hurta Hajnalka)

Gratulálunk dr.Egresi Lászlónak, a Scheiber Sándor-díjhoz!

2023, máj, 25