Ismét lesz sávuoti tanulás a Bálint Házban

Sávuot (שבועות) a Tóra átadásának ünnepe. Ilyenkor végigtanuljuk az éjszakát – így tesszük jóvá, hogy a hagyomány szerint nem vártuk ébren a Tórát. Beszélgetünk, vitatkozunk, együtt gondolkozunk. Nem lesz ez másként most sem, május 25-én egész éjszaka várnak mindenkit a Bálint Házba.

“Mi zsidók nagyon régóta szerveződünk. Hiszünk a kiállásban, akár a hatalom ellenében történő szerveződésben, ha az alapértékeket érezzük veszélyben. Történetünkben Mózest számos olyan vezető követte, aki újra és újra felszólalt, utcára ment a szabadság és egy igazságosabb társadalom reményében. Ezen a már hagyományos Sávuot éjszakán a szerveződésről, kiállásról, felszólalásról lesz szó. Modern, sokszínű előadások, beszélgetések, kérdésfeltevés segítségével.
Tanuljuk át együtt az éjszakát változatos előadások, zenei és játékos programok keretében!” – hirdetik ünnepi weboldalukon a szervezők.

A sávuoti program a Bálint Zsidó Közösségi Ház Alapítvány és a Limmud Magyarország Alapítvány közös rendezvénye, az este a Bét Orim Reform Zsidó Hitközség, a Hanoar Hatzioni Egyesület, és a Hasomer Hacair Ifjúsági Szervezet és a Szim Salom Progresszív Zsidó Hitközség együttműködésben jön létre.

A savuoti tanulás részletes programja>>>

2023, máj, 23