Grósz Andor lett a Mazsihisz új elnöke

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) Grósz Andor orvosprofesszort, a Kecskeméti Zsidó Hitközség vezetőjét, a Holocaust Dokumentációs Központ és Emlékgyűjtemény Közalapítvány (HDKE) kuratóriumának elnökét választotta meg új elnökének budapesti közgyűlésén vasárnap – közölték a Mazsihisz közösségi oldalán.

Grósz Andort 107-ből 70 támogató szavazattal választották meg a következő négy évre a leköszönő Heisler András utódjául. A Mazsihisz elnöki tisztére a másik jelölt Nógrádi Péter ügyvéd volt.
“Békét és nyugalmat akarok, mert enélkül nincs előrelépés. Köszönöm a közgyűlés támogatását, különösképpen azokét, akik megtiszteltek bizalmukkal és rám szavaztak. Holnaptól kezdődik a nagybetűs munka” – idézte az új elnök szavait a Mazsihisz Facebook-oldalán.

Alelnöknek választották Mester Tamást, a BZSH elnökét, a másik alelnököt azonban kétkörös szavazásnál sem sikerült megválasztani, így arra a következő közgyűlésen kerülhet sor.

Grósz Andornak és Mester Tamásnak szívből gratulálunk! Eredményes munkát, békét kívánunk számukra és a magyarországi zsidóság számára is a következő években.
מזל טוב

2023, máj, 14