Barbra Streisand kapja a Genesis-díjat

A Genesis Prize Foundation hétfőn bejelentette, hogy éves díját Barbra Streisand hollywoodi színésznőnek és énekesnőnek ítéli oda – írja a ynet.

A díjat a zsidó színésznő és énekesnő októberben, Los Angelesben tartandó ünnepségen veheti át, pontosan tíz évvel azután, hogy Michael Bloomberg volt New York-i polgármestert bejelentették a Genesis-díj első kitüntetettjének.

“Boldog vagyok, hogy megtisztelnek a különleges Genesis-díjjal, és hogy együtt dolgozhatok a Genesis-díj alapítvánnyal azon szervezetek támogatásában, amelyek a társadalom és a közös emberiség javítására törekszenek. Nagyon büszke vagyok zsidó örökségemre, és mindig is a zsidó hagyomány vezérelt, hogy jobbá tegyem a világot. Remélem, hogy inspirálok másokat saját elkötelezettségükben egy jobb világ építése iránt.” – nyilatkozott Streisand.

A Genesis-díj egy éves 1 millió dolláros díj, amelyet a Time magazin “zsidó Nobel-díjnak” nevezett. A díj célja, hogy kiemelje és elismerje olyan rendkívüli zsidó személyiségek eredményeit, akik értékeik szerint cselekszenek, jelentős mértékben hozzájárulnak az emberiség egészéhez, és inspirálják a zsidó nép következő generációját.

(ynet, Fotó: AP)

2023, máj, 02