BZSH elnök: Ez a pozíció nagy felelősséggel jár

A BZSH elnöke, Mester Tamás egy fordulóban, elsöprő többséggel nyerte meg a vasárnapi elnökválasztást, így folytathatja a megkezdett munkát a szervezet élén.

Az alábbiakban az újraválasztott BZSH elnök üzenetét tolmácsoljuk a tegnapi Közgyűlést követően:


“Mindenekelőtt minden megválasztott tisztségviselőnek gratulálok! Munkájukhoz jó egészséget és sok sikert kívánok! Bizakodással tekintek a közös munka elé, melyet ebben a ciklusban fogok végezni elöljáró-társaimmal, a BZSH ügyvezető igazgatójával és az apparátusi kollégákkal. Teendőből most sem lesz hiány.

 

Egy pozíció elnyerése mindig nagy felelősséggel jár, különösen igaz ez, ha valakit egy pozícióban megerősítenek, újraválasztanak, mint ahogy ma velem is történt.

 

A meggyőző – egy szavazat híján kétharmados – felhatalmazás, melyet a közösségtől elnyertem visszaigazolja számomra, hogy nem a konfliktusok keresését, hanem a diplomáciai finom lépéseket, a közösségi béketeremtést várja tőlem a budapesti neológ zsidóság.

 

Továbbra is a konstruktív, de határozott érdekképviseletet, a vallási és közösségi zsidó élet feltételeinek mind szélesebb biztosítását tekintem fő feladatomnak.

 

Remélem ebben partnereim lesznek nem csak hitközségi vezető-társaim, kollégáim, hanem a budapesti neológ zsidó közösség hívei is!

 

Mester Tamás
a BZSH elnöke”

2023, márc, 27