Újabb négy évre Mester Tamás lett a BZSH elnöke

Vasárnap délelőtt a BZSH közgyűlése elsöprő többséggel újraválasztotta Mester Tamást a Budapesti Zsidó Hitközség elnökének.
A korábbi elnökkel szemben ketten indultak a választáson, Halpern György a Frankel körzet és Gerő Péter a zuglói körzet jelölje.
Mester Tamás 51 szavazatot kapott a 78 közgyűlési tagtól, így a Nagy Fuvaros utca közgyűlési küldöttje nagyarányú győzelemmel a háta mögött vághat neki a következő elnöki ciklusnak.

A BZSH Képviselőtestülete az elnökválasztást megelőzően a BZSH 2022. évi zárszámadását, a BZSH intézményeinek: a Benjamin Óvoda és Bölcsőde, a Scheiber Sándor Gimnázium és Általános Iskola, a Külkereskedelmi Technikum, és a Dávid Király Kollégium, beszámolóit, a Számvizsgáló Bizottság véleményére, valamint az „1./2023.03.08. BZSH Elöljárósági Határozatra is figyelemmel – a BZSH Alapszabály 26. § a.) bek. alapján az elöljáróság és a vezetők részére, nevesítetten az ügyvezető igazgató és az elnök részére, a 2022. év vonatkozásában a felmentvény Közgyűlés általi megadását az írásbeli előterjesztéssel egyezően 64 igen, 1 nem, 3 tartózkodás mellett elfogadta.

Az elnök mellé elöljáróságot választott a BZSH közgyűlése. Fontos pozíció ez is, ez a testület lesz ugyanis a hitközség vezetősége az elkövetkezendő négy évben.

A BZSH elöljárósága:
Dickmann Ádám
Halpern György
dr.Hersch Tamás
Müncz László
Nádel Tamás
dr.Róna Iván
Selmeci Péter
Sárközi Gyula
Streit Gábor
Szerb Gábor
dr.Várnai György

A Számvevő és Számvizsgáló Bizottság megválasztott tagjai: 
Feuerstein Oszkár
dr.Héber Gábor
Neumann Péterné

Választási és Jelölő Bizottság:
Jung Tamás
Kiss Henriett
Róth László
Várnai Ivánné

 

2023, márc, 26