Kreatív újrahasznosítás családoknak – TuBisvát a Bálint Házban

TuBisvátkor a fák újéve alkalmából a zsidó földnapot is ünnepeljük. A modern időkben ez az ünnep újabb jelentéseket kapott, így sokak számára a környezettudatosság helyeződött a középpontba. Ma a faültetés és a gyümölcsevés kapcsán fontos szerepe van a természet- és környezetvédelemnek.

Idén a Fák Ünnepén az újrahasznosítás témakörével foglalkoznak a Bálint Házban és több workshopot is kínálnak, ennek szórakoztató, gyakorlati kipróbálására. A foglalkozásokon újrahasznosítható és természetben talált anyagokból készíthetnek a résztvevők játékokat és ékszereket.

Foglalkozások óvodás kortól:
Többféle játékot és dísztárgyat készíthettek a Benjámin óvoda óvónénijeivel. Te mit szeretnél csinálni, kisautót tetrapack dobozból, utazó társasjátékot, vagy etesd a békát ügyességi játékot esetleg mini fát? Nem kell választanod, Mindet kipróbálhatod!
Juice készítés: készítsd el valódi gyümölcsökből ünnepi gyümölcslevedet!

Nagyobb gyerekeknek és felnőtteknek:
Kortárs amulett készítő workshop: Érdekel a kortárs művészet? Szeretnél egy kicsit közelebb kerülni az art ékszer fogalmához? Úgy érzed szívesen kipróbálnád magad alkotóként, megismernéd és szabadjára engednéd a benned szunnyadó virtuózt? A workshop bevezet az art ékszerek világába, játszva és könnyedén készítheti el mindenki a saját maga személyes amulettjét. Ehhez nincs szükség semmilyen szakmai tudásra, csak nyitottságra és játék kedvre. A programon egy kisebb ismertető és bevezető után up-cyclingolt tárgyakból, és természetben talált anyagokból készíti el mindenki az egyedi szupererővel töltött ékszerét.

Részletesen az eseményről>>>

2023, febr, 01