Bat Yamban található épület lett a világ legrondább háza

Egy a Reddit közösségi oldalon indított szavazáson egy, a Tel-Aviv déli külvárosában, Bat Yamban található házat választottak a “világ legrondább épületének”.

A 12 emeletes lakóépület az 1970-es években épült, és egy nagy bevásárlóközpontra néz, amely többek között rendezvénytermet, üzleteket és parkolót foglal magába – írja a ynet.

A legrondább ház kategóriában “győztes” monstrum magasabb pontszámot ért el, mint egy szovjet épület Bulgáriában, a Fülöp-szigeteki Manila nyomornegyedeiben, vagy a dél-afrikai Fokvárosban.

Az internetre feltöltött videóra reagálva sok felhasználó párhuzamot vont az izraeli épület és a volt Szovjetunió országaiban található lakótömbök stílusa között. Az izraeli felhasználók megpróbálták védeni az épületet és általában az izraeli építési stílust, és azt állították, hogy vannak a világon rondább házak is.

Mások szerint egy lakás ebben az épületben is milliókba kerülhetett, mivel Bat Yam nagyon közel van Tel-Aviv központjához, amely amúgy a világ egyik legdrágább városa.

 

 

2023, jan, 09