Izraelé a világ negyedik legerősebb hadserege

A US News & World Report év végi jelentése szerint az izraeli hadsereg erejét csak az Egyesült Államok, Kína és Oroszország előzi meg a világon. Az jelentés továbbá a hatodik legbefolyásosabb politikai hatalomként rangsorolja az országot.

A US News & World Report 2022-re vonatkozó összefoglalója szerint Izrael a világ 10 legerősebb, politikailag legbefolyásosabb és katonailag legerősebb országa közé tartozik – írja a The Times of Israel.

A kiadó azt is megállapította, hogy a zsidó állam az egyik legerősebb nemzetközi szövetséggel rendelkezik.Összességében Izrael a világ 37. „legjobb” országa az éves listán a 85 ország közül.

A jelentés Izraelt a tizedik helyre sorolta a legerősebbnek tartott országok között, mivel „következetesen uralják a hírek főcímeit, foglalkoztatják a döntéshozókat és alakítják a globális gazdasági mintákat”. A lista élén az Egyesült Államok végzett, Kína és Oroszország előtt.

A US News & World Report úgy jellemezte Izraelt, mint „az egyetlen zsidó nemzet a világon”, és „egy kis ország a Földközi-tenger keleti partján”.
„Viszonylag kis mérete ellenére az ország nagy szerepet játszik a globális ügyekben. Az ország erős gazdasággal rendelkezik, számos vallás számára fontos hely, és feszült kapcsolatai vannak számos arab szomszédjával.” – áll a közleményben.

2023, jan, 02