A BZSH elnökének újévi köszöntője

A 2022-es év végéhez értünk, holnap új polgári esztendő kezdődik. Az alábbiakban Mester Tamás, a Budapesti Zsidó Hitközség elnöke köszöntőjét olvashatják a 2023-as polgári új év beköszönte alkalmából:

“Tisztelt Hölgyeim és Uraim, Gite Woch, Shavua tov, jó hetet mindenkinek!

Hamarosan véget ér a 2022-as esztendő, amely az elmúlt évekhez hasonlóan, sok nehézséget és problémát hozó év volt mindannyiunk számára.
Szerencsére a koronavírussal nehezített időszakot követően, az elmúlt évben végre kicsit fellélegezhettünk, ismét járhattunk zsinagógába, közösen imádkozhattunk, tarthattunk Pészahot, Rajs Hasónót, közösen böjtölhettünk Jom Kipurkor, ülhettünk a sátorban Szukkotkor és csodálhattuk Hanuka fényeit.
Tarthattunk nagy létszámú bar/bat micvakat, esküvőket, összejöveteleket, fesztivált és szépen lassan a maszkokat is eltehettük.
Cserébe viszont kaptunk háborút, energiaválságot, inflációt, hogy csak a jelentősebb dolgokat említsem.

Tudjuk, elődeink élete sem volt könnyebb az előző 5783 évben. Sőt!
A Teremtő segítségével azonban eddig sikerült megbirkózni a nehézségekkel, ebben bízhatunk továbbra is.

Remélem, hogy a következő év mindannyiunk számára egészséget, békét, jólétet és sikereket hoz.
Valamint bizakodom abban is, hogy a 2023-ban esedékes hitközségi választások, a hazai zsidóság számára nyugalmat és békességet hoznak majd.

A Budapesti Zsidó Hitközség nevében valamennyiünknek kívánok Boldog Új Esztendőt, találkozzunk 2023-ban is minél többször zsinagógáinkban, intézményeinkben és rendezvényeinken.

Mester Tamás
A BZSH elnöke”

2022, dec, 31