A BZSH meghívására a Rumbach zsinagógába látogatott a kulturális államtitkár

A Budapesti Zsidó Hitközség meghívására Dr. Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár ma délután ellátogatott a Rumbach Sebestyén utcai kulturális-rendezvény központba és zsinagógába.

Az épület történetéről és annak felújításáról Kiss Henriett Rumbach igazgatónő beszélt az államtitkárnak, majd Dr. Kunos Péter ügyvezető igazgató bemutatta a MAZSIHISZ-BZSH kulturális rendezvényeit különös hangsúlyt helyezve a Budapesten minden évben megrendezésre kerülő Zsidó Kulturális Fesztiválra.

Az eseményen részt vett Salusinszky András a BZSH Külkereskedelmi Technikum és a Dávid Király Kollégium igazgatója, aki elmondta, hogy a látogatás azért is fontos a Közösségünk számára, mert látható a Kulturális Államtitkárság nyitottsága, hogy a tavaly szeptemberben újraindított Lázár Ervin Programba a Rumbach zsinagóga és az épületeben megtekinthető interaktív kiállítás is bekerüljön a választható helyszínek közé.

Salusinszky kiemelte a program egyedülállósága, hogy szociális helyzettől és lakóhelytől függetlenül minden, az 1-8. évfolyamon tanuló általános iskolai diáknak évente egy alkalommal ingyenesen biztosítja a színházi, tánc, és cirkuszi előadások, komolyzenei hangversenyek, muzeális intézmények látogatásának élményét.

Képek az államtitkár látogatásáról>>>

2022, nov, 22