Új online platform indult az antiszemitizmus ellen

Egy új, egyszerű, de hatásos technológiai kezdeményezés arra szólítja fel a zsidókat – vagy bárkit, aki ellenzi a gyűlöletbeszédet és a rasszizmust –, hogy csatlakozzanak egy virtuális közösséghez, ami online küzd az antiszemitizmus ellen – írja a jpost.com-ra hivatkozva a kibic.

„Report It” néven új portált indított a Combat Antisemitism Movement (CAM) és a Fighting Online Antisemitism (FOA), hogy segítsen az embereknek jelenteni az antiszemita tartalmakat.

A portál segítségével könnyen és névtelenül lehet gyűlöletkeltő tartalmakat jelenteni, akár a legnépszerűbb közösségi médiaplatformokon, például a Facebookon, az Instagramon, a TikTokon, a Twitteren és a YouTube-on. Még regisztrálni sem kell az oldalon, ahol ahhoz is segítséget kapunk, mit tekintsünk gyűlöletbeszédnek vagy uszításnak.

„A legrosszabb etnikai hovatartozás a zsidóság” – áll az egyik tweetben. „Szabad Palesztina.” Ha ezeket a bejegyzéseket vagy tweeteket elég felhasználó jelentette be, a Report It fejek úgy gondolják, hogy törlik vagy blokkolják őket.

“Ez az új platform megváltoztatja az online antiszemitizmus elleni harcot, mert minden alapvető eszközt biztosít mindenki számára, hogy jelentse ezt a gyűlölködő tartalmat, és betilthassa” – mondta a CAM Sacha Roytman Dratwa vezérigazgatója.

A Report It szakértői kifejtették, hogy minden antiszemita ellenőrzött tartalmat dokumentálnak és egy biztonságos online adatbázisban tárolnak későbbi hivatkozás céljából. Ennek eredményeként a világ minden tájáról szóló antiszemita tendenciákról szóló jelentéseket dokumentálják. A szervezetek közvetlen együttműködésben állnak öt közösségi média platformmal is: YouTube Trusted Flaggers, Facebook, Instagram, Twitter PSP és TikTok CPC, hogy a legmagasabb szinten dolgozzanak az antiszemitizmus ellen.

2022, nov, 16