High-tech óriás Izrael: a Google és a Meta programokat indít a helyi egyetemeken

Az elmúlt napokban két izraeli egyetem együttműködési megállapodást mutatott be „öt nagy” technológiai vállalattal.

A Google és a Reichman Egyetem High-Tech iskolát alapít, amely felkészíti a hallgatókat azokra a szakmákra, amelyekre az izraeli high-tech piacon nagy a kereslet: programozás, szoftverteszt, üzletfejlesztés, értékesítés, adatelemzés. A tanulmányok Tel-Avivban a Google for Startups Campuson és a herzliyai Reichman magánegyetemen zajlanak majd.

Az israel21.org szerint a Google ösztöndíjai lehetővé teszik, hogy az izraeli csúcstechnológiában alulreprezentált népességből származó képzett jelöltek – köztük nők, ultraortodox zsidók, arabok, etióp izraeliek és hátrányos helyzetű társadalmi-gazdasági csoportokhoz tartozók – is jelentkezzenek, függetlenül attól, hogy képesek-e fizetni tandíjat.

A Meta (korábban Facebook) a Hebrew University Rachel és Selim Benin Számítástechnikai és Mérnöki Iskolával, valamint a Yissum technológiatranszfer vállalattal működik együtt egy PhD program keretein belül, amely a fejlett mesterséges intelligencia (AI) kutatására összpontosít a piac számára.

A programba felvett PhD hallgatók lehetőséget kapnak az elmélet és a valós munkatapasztalat egyesítésére, a feltörekvő technológiák jobb megértésére és újak fejlesztésére.

2022, okt, 28