Középkori fővezér kézírását fedezték fel Dávid sírjánál

Régészek egy csoportja egy 15. századi graffiti feliratot fedeztek fel a jeruzsálemi Sion-hegyen található Dávid király sírkomplexum falán, amelyről azt gondolják, hogy Svájc egyik legcsodáltabb középkori katonafigurája festette fel.

Adrian von Bubenberg lovag, aki nagy győzelmet aratott az 1476-os murteni csatában, 1466-ban a Szentföldre zarándokolt, és látogatása alkalmával vagy ő, vagy a fia – akit Adriánnak is hívtak – faszén feliratot hagyott a nevéről a falon Jeruzsálemben.

„A mameluk korszakban, 1332 és 1551 között a Dávid király hagyományos sírja melletti épületegyüttes a Ferences Katolikus Rend szerzeteseinek tulajdonában volt” – mondta Michael Csernin és Shai Halevi, az Izraeli Régiségügyi Hatóság munkatársa, a projekt vezetője. .

“Az épület kolostorként és szállóként szolgált a nyugati zarándokok számára, akik nyomot hagytak a falakon.”

Az IAA régészei multispektrális fényképezést használtak az évek során elhalványult vagy törölt feliratok megfejtésére – írja az israel21c.org. A technológiát eredetileg a júdeai sivatagi tekercsek kutatására fejlesztették ki.

Az IAA elismerte, hogy nem lehet megállapítani, hogy az apa vagy a fia hagyta-e el a feliratot, mivel mindketten jártak Jeruzsálemben, de szerinte a lelet közvetlen bizonyítéka a középkori Svájc és Jeruzsálem közötti kapcsolatnak.

A kutatási eredményeket az Israel Antiquities Authority, a Hebrew University és a Tel Aviv Egyetem közös konferenciáján mutatták be.

2022, okt, 20