Feltárhatták a középkori „zsidó” kazár királyság fővárosát

Orosz régészek azt állítják, hogy feltárták a Kazár Kaganátus egyik elveszett fővárosát – írja a ynet.

A Kaszpi-tenger melletti oroszországi Asztrahán terület kutatói befejezték az ásatásokat a Kamyzyaksky kerületben, ahol véleményük szerint megtalálták a kazárok elveszett fővárosát.

A régészek több ezer egyedi leletet fedeztek fel, amelyek arra utalnak, hogy a helyszín valóban a királyság elveszett fővárosa, Atil. Az egyik lelet egy menórának tűnő rajz, amely az ókori zsinagógák szívében állt. Az egyéb leletek közé tartoznak az érmék, kerámiák, gyűrűk és egyéb tárgyak.

Az ásatás során egy körülbelül 18 méter hosszú és több mint 4 méter széles középkori erőd egy része is előkerült, amely segíti a kutatókat abban, hogy többet megtudjanak a város sorsáról.

Asztrahán megye kormányzója, Igor Babuskin a Telegram csatornáján jelentette be a felfedezést, és közölte, hogy 2023-ban megújítják az ősi lelőhely kutatását.

A Kazár Kaganátus egy török ​​királyság volt, amely az eurázsiai sztyeppéken terjedt át a középkorban, a 7. és 11. század között. Területe a feltételezések szerint északon a Volga és a Don folyóktól a déli Kaukázus-hegységig és a Krím-félszigetig, nyugaton a Fekete-tengertől a Kaszpi-tengerig terjedt.

2022, szept, 08