Gyászba borult az ünnep Izraelben: terrortámadást hajtottak végre Eládban

Három személy meghalt csütörtök este, miután terroristák támadtak rájuk az ultraortodox Elád városában, Izrael középső részén.

A rendőrség péntek hajnalban azonosította az áldozatokat: Jonatán Habakuk, Boáz Gol és Oren Ben Jiftah, halálukkal 16 gyermek maradt apa nélkül.

Izrael Függetlenségi napjának végén történt terrortámadás tovább súlyosbította az elmúlt hetekben indult erőszakhullámot.

Szemtanúk szerint a két terrorista baltával és késsel támadt a város központi parkjában és a közeli úton tartózkodó helyi lakosokra.

A negyvenes éveiben járó, ötgyermekes Jonatán Havakuk autószerelőként dolgozott az ultraortodox városban. A szemtanúk szerint Habakuk a fiát kereste, amikor megtámadták.

A második áldozat a szintén a negyvenes éveiben járó ötgyermekes Boáz Gol volt, a harmadik áldozat pedig a 37 éves hatgyermekes Oren Ben Jiftah.

Jáir Revivo, Lod polgármestere szerint Ben Yiftah a város lakosa volt.

Öt nappal ezelőtt a Gázai övezetet uraló Hamász terrorszervezet vezetője, Jachíja Szinwar újabb támadásokra szólított az izraeliek ellen, ,,fegyverrel, baltával vagy késsel.”

Izraelben március 22. és április 29. között öt halálos terrortámadásra került sor, melyek összesen 15 izraeli életet követeltek.

2022, máj, 06