Izraelbe látogat Joe Biden

Joe Biden amerikai elnök elfogadta Naftali Bennett izraeli miniszterelnök meghívását Izraelbe, a látogatást az elkövetkező hónapokban tervezi – közölte az izraeli kormányfő hivatala.

A tájékoztatás szerint Bennett Bidennel folytatott telefonbeszélgetésében a többi között ismertette, hogy Izrael milyen erőfeszítéseket tesz „a feszültség és erőszak megfékezésére Jeruzsálemben”, ahol az elmúlt időszakban palesztinok többször összecsaptak az izraeli rendfenntartókkal a Templom-hegyen álló Al-Aksza mecsetnél.

A két vezető Iránnal kapcsolatos kérdéseket is megvitatott, különös tekintettel arra a teheráni követelésre, hogy Washington vegye le a Forradalmi Gárdát a külföldi terrorszervezeteket felsoroló amerikai listáról.

„Biztos vagyok abban, hogy Biden elnök, aki Izrael igaz barátja és gondol biztonságunkra, nem fogja engedni, hogy az iráni Forradalmi Gárdát levegyék a terrorszervezetek jegyzékéről” – mondta Bennett, akit a hivatala idézett.
„Izrael egyértelművé tette álláspontját a kérdésben: az iráni Forradalmi Gárda a legnagyobb terrorszervezet a világon” – mondta az izraeli kormányfő.

2022, ápr, 26