Folytatódtak a zavargások Izraelben, feldúlták József sírját

Folytatódtak a Ramadan ideje alatti arabok általi zavargások Izraelben.
Két haszid zsidót meglőttek és megsebesítettek, miközben megpróbáltak bejutni a Palesztin Hatóság területén lévő József sírjához.

A lövöldözés után a sérülteknek és csoportjuk többi tagjának sikerült eljutniuk a szentély közelében lévő izraeli katonai ellenőrzőponthoz, ahol elsősegélynyújtásban részesültek, és a petach tikvai Beilinson Orvosi Központba szállították őket.

Egy nappal korábban mintegy száz palesztin behatolt a zsidó hagyomány szerint a bibliai József sírját rejtő épületbe, ahol gyújtogattak, romboltak, és összetörték a sírhely köveit.
“József sírjának feldúlása a legsúlyosabb tett” – mondta Beni Ganz védelmi miniszter vasárnap.

“Súlyos csapást mértek a vallásszabadságra és a zsidó nép érzéseire a zsidóság egyik legszentebb helyén éppen a muzulmánok ünnepén” – utalt az közepe felé tartó ramadánra, a muszlim böjti hónapra.

Ganz bejelentette, hogy Izrael helyreállítja a szent helyet, és kemény üzenetet küldött a Palesztin Hatóságnak, melyben felszólította őket a hely védelmére a támadásokkal szemben.

Szintén vasárnap késes támadásra került sor Hebronban, Júdea és Szamáriában.

A terrorista nő a pátriárkák sírjánál lévő egyik ellenörzőponthoz ment és megkéselte a határrendőrség egyik harcosát. A harcos könnyű sérüléseket szenvedett.

A terroristát ártalmatlanították, a helyszínen meghalt.

2022, ápr, 11