Éljük meg együtt Purim ünnepét!

Nem tudják még, hogy hol töltik a szerda estét, vagy a csütörtököt? Igyekszünk kedvet csinálni a purimi ünnepléshez.

Íme a budapesti körzetek programajánlója:

Március 16. szerda, 18.00 és március 17. csütörtök, reggel 7:00
Ünnepeljenek együtt a Frankel körzettel! –
Megilla olvasás és jelmezverseny, belépés álarcban (személyes és online program)
Cím: Budapest II. ker., Frankel Leó út 49.

ONLINE ELÉRHETŐSÉGEK: ZOOM MEETING>>> / Meeting ID: 834 2801 1861

A belépéshez szükséges jelszóért küldjenek egy levelet a purim@frankel.hu e-mail címre!


Március 16. szerda, 18.00
Négy közösség fog együtt ünnepelni: a házigazda Hunyadi téri zsinagóga mellett a Páva utcai zsinagóga, a Szim Salom és a Bét Orim Hitközségek tagjai – több, mint 25 nő és férfi közösen – fogják felolvasni Eszter könyvét. A szervezők külön programmal várják a gyerekeket. Gyere jelmezben és mulass te is! Kereplőt, sípot vinni ajánlott, senki ne hozzon inni és ennivalót, arról a szervezők gondoskodnak. Mobiltelefont lehet használni, sőt, a vetélkedőkön szükség is lesz rá.

Cím: Hunyadi téri zsinagóga / Budapest VI. ker., Hunyadi tér 3.
Online részvétel>>>

Március 16. szerda, 18.30
Videós purimi körkapcsolás: Készítsék elő a Megillát és a kereplőket!
Az idei purim estéjén Eszter könyvének felolvasását egyenes adásban, videós körkapcsolás keretében közvetítjük összesen négy helyszínről. A budapesti Bét Sálom zsinagógából Radnóti Zoltán rabbi, a Bethlen téri körzetből Deutsch Péter rabbi, míg Miskolcról Markovics Zsolt rabbi, Szegedről pedig Kendrusz Attila vallási vezető olvassa majd a Megillát.
Az ünnepi eseményt élőben követhetik a Mazsihisz és a BZSH Facebook-oldalain és YouTube oldalain készítsék hát elő a kereplőket és sípokat, hogy Hámán nevének elhangzásakor együtt fújoljuk ki a gonoszt!
Találkozzunk a Facebookon és a YouTube-on március 16-án, azaz szerda este 6 óra 30 perctől, hogy együtt lehessünk ezen az ünnepen – akár személyesen, akár online!

Március 16. szerda, 19.00
A Megilla olvasás után Pandzarisz Dina koncert a Bethlen téri zsinagógában. A szervezők a – Bethlen téri zsinagóga és a Bét Jehuda zsinagóga körzet –, a helyszínen adományokat gyűjtenek az ukrajnai menekültek számára.
Cím: Budapest VII. ker., István utca 15.

Március 17. csütörtök, 17.00
Hámán, a sárkány – Szeretettel meghívjuk a gyermekeket egy közös Dohányos purimozásra. Kakaóval és hámántáskával a Mesemanók látnak el benneteket egy interaktív koncert során. Gyertek, győzzétek le együtt Hámánt, a hétfejű sárkányt! A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött!
Cím: Goldmark terem / Budapest VII. ker., Wesselényi u. 7.

2022, márc, 15