Több tucat ukrán hallgató kap ösztöndíjat Izraelben

A Tel Aviv Egyetem (TAU) több tucat ukrán hallgatót és kutatót adományoz ösztöndíjjal a következő félévben az Ukrajna elleni folyamatos orosz támadás miatt – jelentette be a neves intézmény.
Az ösztöndíjprogram teljes mértékben támogatott szállást és tandíjat fog tartalmazni, és lehetővé teszi a különböző tudományágak kutatói és hallgatói számára, hogy Izraelben folytassák tudományos tanulmányaikat és kutatásaikat a háború közepette.
A Tel Aviv Egyetem  már felvette a kapcsolatot az izraeli és ukrajnai nagykövetséggel, valamint akadémiai kollégáival annak érdekében, hogy a kutatókat Izraelbe szállítsák.
Az Egyetem elnöke, Prof. Ariel Porat elmondta: “Az általunk megtett lépések meglehetősen szerények. De reméljük, hogy más akadémiai intézmények Izraelben és szerte a világon követik példánkat és segítenek az ukrán népnek ebben a nehéz helyzetben.”

A ynet szerint a Haifai Egyetem Német- és Európai Tanulmányok Központja eközben bejelentette, hogy azonnali állást kínál egy ukrán kutatónak, 30.000 dolláros ösztöndíjjal. Hozzátették: az ajánlat célja, hogy a kutató legalább egy évig szakadatlanul folytathassa tudományos tevékenységét.

„Különösen ezekben az időkben, nekünk a tudományos körökben Ukrajna és a szabadságharc oldalára kell állnunk.” – mondta a központ vezetője, Stefan Ihrig professzor.

2022, márc, 07