Életbe léptek a gyülekezési korlátozások Izraelben

Izrael szerdától visszaállította a gyülekezési korlátozásokat és új szabályokat vezetett be, az egész országban gyorsan terjedő Delta-variáns miatt.
Az új rendeletek szerint a zártkörű összejöveteleket 100 főre korlátozzák a szabadban és 50 főre beltérben, míg a rendezvények helyszínén a felső határ 500 fő a szabadban és 400 beltérben. Ezenkívül egyetlen rendezvény sem haladhatja meg a helyszín teljes kapacitásának 75 százalékát. Azok a tömegrendezvények, ahol nincsenek kijelölt ülések, 1000 főt fogadhatnak beltérben és 5000 főt a szabadban – írja az ujkelet.live.
Az arcmaszk hordása kötelező mindenhol zárt térben, kivéve otthon, valamint a legalább 100 fős szabadtéri összejöveteleken. A maszkviselés már eddig is kötelező volt a nyilvános beltéri helyszíneken.
A bevásárlóközpontoknak és más vállalkozásoknak elrendelték, hogy vezessék be a társadalmi távolságtartást, és korlátozzák a bent tartózkodó vásárlók számát.
Szintén szerdán lép hatályba a zöld igazolvány rendszer kiszélesítése, amely belépést biztosít helyszínekre vagy eseményekre azok számára, akik igazolják, hogy beoltották őket, felépültek a vírusból vagy negatív PCR tesztet végeztek az előző 72 órában.
Szerdától kezdődően a zöld igazolvány, ami már érvényés a több mint 100 fő részvételével zajló rendezvényekre, kiterjed a sport- és kulturális rendezvényekre, konferenciákra, kiállításokra, szállodákra, edzőtermekre, uszodákra, rendezvénytermekre és helyszínekre, fesztiválokra, éttermekre, bárokra, kávézókra, étkezőkre, múzeumokra, könyvtárakra, turisztikai látványosságokra, valamint egyetemekre és főiskolákra.
A zöld igazolvány szabályok 3 éves kortól érvényesek. Az állam támogatni fogja a COVID-19 teszteket a 3-11 éves gyermekek számára, akik nem jogosultak az oltásra, míg az idősebbek-akik viszont jogosultak rá- saját zsebből kell finanszírozzák a teszteket.

2021, aug, 18