Már közel egymillióan felvették a harmadik oltást Izraelben

A 9,3 millió lakosú Izraelben eddig 5.848.340 polgár kapta meg legalább az első adagot a vakcinából, míg 5.416.845 már megkapta mindkettőt. A harmadik emlékeztető oltást 963572 izraeli vette fel – írja az ujkelet.live.
Mindeközben hétfőn új korlátozások léptek életbe a Ben Gurion repülőtéren, és a karantén alól mentes országok száma csupán 10-re korlátozódik – Ausztria, Ausztrália, Hongkong, Magyarország, Tajvan, Moldova, Új-Zéland, Kína, Szingapút és Csehország. Jelenleg azonban csak Ausztria, Magyarország, Moldova és Csehország engedi az izraeliek belépését.
Az ebből a tíz országból érkező beoltott vagy a koronavírusból felépült utasoknak legfeljebb 24 órára vagy a negatív koronavírus-tesztjük kézhez vételéig kell karanténban maradniuk.
Izrael frissítette azoknak az országoknak a listáját is, ahova tilos az utazás. Azok a polgárok, akik ezekbe az országokba szeretnének utazni, engedélyért kell folyamodniuk egy speciális bizottsághoz.
Hétfőtől a listán szerepel Bulgária, Brazília, Grúzia, Mexikó, Spanyolország és Törökország. A világ többi országa narancssárga színű, ami azt jelenti, hogy az onnan hazatérőknek egy teljes hétre karanténba kell vonulniuk – beleértve azokat is, akik be vannak oltva vagy felépültek a koronavírusból, és életkortól függetlenül.
Szintén hétfőn Ajelet Saked belügyminiszter utasította a helyi hatóságokat, hogy készüljenek fel a szabadtéri imákra a szeptemberi ünnepek alatt.

2021, aug, 16