Új missziója során Izrael 44 kísérletet küld az űrbe

Negyvennégy izraeli tudós, vállalkozó és hallgató által készített kísérletet hajt végre a világűrben a jövő évben Eytan Stibbe, aki a második izraelita lesz, aki elhagyja a Föld pályáját.
A volt izraeli légierő vadászpilótája a tervek szerint 2022-ben az Axiom Space AX1-missziójának részeként utazik a Nemzetközi Űrállomásra. Ez lesz az első űrmisszió az ISS-ben, amelyet teljes egészében magán űrhajósok irányítanak, és Stibbe felajánlva állja útjának és az elvégzendő kísérleteknek 50 millió dolláros költségét.
A 44 kísérlet közül sok nem az űrhöz kapcsolódik, hanem az űrben található egyedi feltételeket használja fel olyan területek ötleteinek és technológiáinak tesztelésére, mint például az optika, a mezőgazdaság és a neurológia.
A Ramon Alapítvány szerint a kiválasztott kísérletek az optika, a mérnöki tudományok, az energia, a mezőgazdaság, az orvos-neurológia, a kommunikáció, az asztrofizika területéről származnak. Továbbá a szemészet, az orvostudományi eszközök és az orvostudomány-biológia.
A Sheba Orvosi Központ például több kísérletet küld az űrbe. Egyikük megvizsgálja az űrviszonyok hatását a Salmonella enterica baktériumok élelmiszer-eredetű betegségeket okozó virulenciájára, és konkrétan a mikrogravitációs körülmények hatását a növekedésükre.
Egy másik a vírusellenes T-sejtek aktiválódását és egy T-sejt biobank termelését fogja vizsgálni az űrbe utazó űrhajósok számára, míg egy harmadik a mikrogravitáció Alzheimer-kórra gyakorolt ​​hatásait vizsgálja.
További izgalmas kísérletek közé tartozik az Onkológiai Osztály és a Schneider Gyermekgyógyászati ​​Központ projekje. Az ottani kutatók meg akarják vizsgálni a szubgravitáció hatását a rosszindulatú sejtekre kemoterápiával vagy anélkül.

2021, máj, 07