A BZSH elnökének újévi köszöntője

A 2020-es év végéhez értünk, holnap új, a tavalyinál remélhetőleg könnyebb polgári esztendő kezdődik. Az alábbiakban Mester Tamás, a Budapesti Zsidó Hitközség elnöke köszöntőjét olvashatják a 2021-as polgári új év beköszönte alkalmából:


Tisztelt Hölgyeim és Uraim!
Hamarosan véget ér a 2020-as esztendő, amely egy roppant furcsa, sok nehézséget és problémát hozó év volt mindannyiunk számára.
A járvány szinte az egész évünket meghatározta. Zsinagógáink bezártak, vallási és közösségi életünk az online térbe költözött át.
Nem találkozhattunk nap mint nap a budapesti zsinagógákban, nem ünnepelhettük közösen Pészachot, Rajs Hasónót, Szukkotot, Hanukát és nem böjtölhettünk közösen Jom Kipurkor.
Iskoláinkban online tudtuk csak tanítani diákjainkat, végzős hallgatóink maszkban adtak tanúbizonyságot tudásukról az érettségin. Az idősek, a betegek és rászorulók ellátása nagy erőfeszítést jelent a hitközség számára. A Teremtő segítségével azonban eddig sikerült megbirkóznunk a nehézségekkel.
Remélem, hogy a 2021-es év az egész magyar társadalom számára egészséget, nyugalmat, békességet, prosperitást és sikereket hoz.
Bízom benne, hogy a vírus elleni vakcina védelmet fog jelenteni számunkra és újra biztonságban imádkozhatunk majd zsinagógáinkban, találkozhatunk intézményeinkben és rendezvényeinken.
A Budapesti Zsidó Hitközség nevében valamennyiüknek kívánok boldog, egészségben gazdag új polgári esztendőt.
Mester Tamás
A BZSH elnöke

2020, dec, 31