Dr. Frölich Róbert: A miniszteri biztos írása nem kódol, nem ölt álcát, nyíltan és hangosan antiszemita

Dr.Frölich Róbert a Dohány utcai Zsinagóga főrabbijaként nyílt levelet írt Orbán Viktor miniszterelnöknek azt firtatva, hogy a kormányfő mit gondol Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum vezetőjének írásáról.
Demeter többek között olyan minősíthetetlen megállapításokat közölt, amely szerint “Európa Soros György gázkamrája: a multikulturális nyitott társadalom kapszulájából árad a mérgező gáz, ami az európai életformára halálos, mi, európai nemzetek pedig arra vagyunk ítélve, hogy egymást eltaposva, egymásra mászva próbáljunk az utolsó korty levegőért küzdeni…”
“A liberárják most a lengyeleket és a magyarokat akarják kizáratni abból a politikai közösségből, aminek tagjaiként még vannak jogaink. Mi vagyunk az új zsidók. Mindegy, hogy nyitott társadalomnak, vagy jogállamiságnak, vagy szolidaritásnak hívják-e a verbális furkósbotokat – mind a jogfosztás eszközeiként szolgálnak. Amikor kétségbe vonják a magyar választópolgárok akaratát, képességét arra vonatkozóan, hogy megválasszák, hogyan akarnak élni, kit akarnak hatalmon látni, akkor tulajdonképpen azt mondják rólunk, hogy nagy az orrunk, büdösek vagyunk és tetvesek. (…)”
“Soros György a liberális Führer. A liberárja hadserege pedig szolgaibb módon isteníti, mint anno Hitlert a sajátjai.”
A megjelent, minősíthetetlen szavakat -amelyeket Demeter később visszavont- korábban már több vezető politikus, közszereplő és a Mazsihisz is elítélte, és ma dr.Frölich Róbert, a Dohány utcai zsinagóga főrabbija, korábbi országos főrabbi a miniszterelnökhöz fordult facebook oldalára is kiposztolt levelével.
A főrabbi többek között így fogalmaz:
“…nem akárki, egy miniszteri biztos, az állam képviselője közölt le egy olyan írást az elektronikus sajtóban, mely már nem kódol, nem ölt álcát, nyíltan és hangosan antiszemita, s talán nem járok messze az igazságtól, ha azt mondom, a Holocaustot súlyosan relativizáló, áldozatainak emlékét, a még köztünk lévő túlélőket és a leszármazottakat mélyen megsebző írás.
Tisztelt Miniszterelnök úr! Ön többször is vallotta, hirdette, hogy az antiszemitizmussal szemben a kormányzat zéró toleranciát gyakorol. Fentiek tükrében kérdezem: Tisztelt Miniszterelnök úr, bár a szerző – remélve, hogy az Ön intenciójára – visszavonta, mégis, mit szól az írásban kifejtett gondolatokhoz?”.

A teljes levél ide kattintva olvasható>>>

2020, nov, 29