Újabb helyi kijárási korlátozások léptek életbe Izraelben

Újabb helyi kijárási korlátozásokat vezettek be több izraeli településen a koronavírus-járvány folyamatos terjedésének megfékezésére.
A Tel-Avivtól északra eső tengerparti Bat Jamot és Asdód három lakónegyedét “korlátozott övezetnek” minősítette a kormány, ahol péntektől tilos a tízfősnél nagyobb gyülekezés. Bat Jamban az ötödik osztálytól felfelé, Asdódban pedig teljesen bezárták az iskolákat.
A Negev sivatagban található, beduinok lakta Ararában meghosszabbították a helyi zárlatot, de Jaffó Adzsami negyedében és Rahat beduin városban feloldották a korlátozásokat, miközben növelték az általános óvintézkedések, a maszkviselés és a távolságtartás ellenőrzését.
A fertőzések száma az óvintézkedések és a megemelt bírságok ellenére tovább nő, az adatok szerint ez előző 24 órában 668 izraeliről derült ki, hogy vírushordozó. Ez a szám egyre jobban megközelíti a március 31-én mért rekordot, a 729 új fertőzöttet.
Április vége óta először meghaladta a százat az igazolt koronavírus-hordozók száma az izraeli hadseregben. Jelenleg 113 pozitív esetet tartanak nyilván, és 4661 katona és hadi alkalmazott került házi karanténba.
Izraelben 6084 aktív fertőzöttet tartanak nyilván. Ez a szám május 29-én még 1917 volt. A járvány megjelenése óta 22 400 fertőzöttet diagnosztizáltak, és 309-en haltak meg a Covid-19 betegségben. Jelenleg 47-en súlyos betegek, 29-en vannak lélegeztetőgépen.