Mai naptól rendőrök tartatják be a maszkviselést Izraelben

Szerda reggeltől az izraeli rendőrség felhatalmazást kapott a törvényhozástól a maszkviselés, a kétméteres távolságtartás és a vírusfertőzöttek elkülönítésének betartatására, miután a Kneszet második és harmadik olvasatban, ellenszavazat nélkül megszavazta a koronavírus leküzdésére korábban hozott vészhelyzeti előírások meghosszabbítását újabb 45 napra.
A Kneszet ezen felül jóváhagyott egy törvényjavaslatot, amely lehetővé teszi a koronavírusjárvány miatt elbocsátottak számára a március és júniusi időszak közötti munkanélküliségi kompenzációt és egyéb állami támogatásokat is, amelyekre jogosultak voltak.
Ennek eredményeként több mint 50.000 rászoruló, egyedülálló anyák, fogyatékkal élők és a 62 és 67 év közötti nők, akik elvesztették munkahelyüket vagy fizetés nélküli szabadságra helyeztek a COVID-19 kitörése után, több ezer sékelt kapnak visszamenőleges hatállyal, amiket levontak a márciusban, áprilisban és májusban fizetett rendszeres állami támogatásokból. A módosított törvény lehetővé teszi számukra, hogy júniusban is munkanélküli-járadékot és állami támogatást kapjanak.
Szerda reggelre 19.637-ra emelkedett a megerősített koronavírusos betegek száma Izraelben. Az elmúlt 24 órában 299, míg éjszaka 142 új esetet regisztráltak. Százharminc beteget kezelnek kórházban, közülük 37 állapota súlyos, huszonheten lélegeztetőgépre szorulnak.
A felgyógyultak száma 15459 míg az elhunytaké pedig 303.

2020, jún, 17