Negyvenegy új fertőzött, de újraindult az élet Izraelben

A vasárnap reggel közölt frissített adatok szerint 16193-re emelkedett a megerősített koronavírusos esetek száma Izraelben. Az elmúlt 24 órában 41 új fertőzöttet regisztráltak. 103 beteg állapota súlyos, közülük 82 lélegeztetőre szorul. 66 állapota közesepen súlyos, míg 6160 enyhe tüneteket tapasztal.
A jelenleg kezelés alatt állók száma 6329, a felgyógyultaké 9634 és az elhunytaké pedig 230.
Az oktatási minisztérium szerint az állami általános iskolák 80 százaléka nyitotta meg kapuit reggel. A tanulók és tanáriak számára különféle fizikai távolságtartási és higiéniai előírásokat adott ki a minisztérium.
Az izraeli kabinet pénteken zöld utat adott az általános iskoláknak, hogy vasárnap megnyissák kapuikat az alsós évfolyamok előtt, ám ennek ellenére számos város és helyi önkormányzat kijelentette, hogy késleltetni fogja a visszatérést az osztálytermekbe, az iskolák megnyitásának technikai vonatkozásaival kapcsolatos zavaros irányelvekre és megválaszolatlan kérdésekre hivatkozva.
Ennek értelmében, Tel Aviv, Ramat Gan, Haifa, Beerseva, Ramat Hasaron, Bnei Brak, Jeruzsálem egyes részei valamint Beit Semes, Rehovot, Akko, Asekelom, Szafed, Karmiel, Kirját Malachi és Kirját Gat iskolái nem nyitottak meg vasárnap.

2020, máj, 03