Jeruzsálemben tovább szigorítják a kijárási korlátozást

Az izraeli kormány tovább szigorított Jeruzsálemben a kijárási korlátozásokon a koronavírus terjedésének fékezése érdekében – jelentette a katonai rádió vasárnap.
Jeruzsálem négy ultraortodox lakónegyedében szigorú kijárási tilalmat vezetnek be vasárnap déltől szerdáig, mert ezekben a városrészekben kiugróan magas a megbetegedések és a halálozások száma. A négy elkülönített városrészben élők csak létfontosságú munkahelyekre tartva, vagy orvosi célból hagyhatják el saját körzeteiket.
Jelenleg Jeruzsálem vezet Izraelben a koronavírus okozta megbetegedésekben, ott is elsősorban a különösen vallásos negyedek, ahol a legutóbbi időkig nem tartották be a maximálisan kétfős gyülekezési tilalmat, és továbbra is legalább tízes csoportokban, a zsidó hagyomány szerinti minjenben imádkoztak a férfiak.
Izraelben jelenleg 10 878 fertőzöttet tartottak nyilván, százhuszonhárman vannak lélegeztetőgépen, és százhárman haltak bele a betegség szövődményeibe.
A kormányalakításra felkért Beni Ganz, a Kék-fehér párt elnöke kéthetes hosszabbítást kért Reuven Rivlin államelnöktől, mivel az eddig rendelkezésére állt huszonnyolc nap alatt nem sikerült megállapodásra jutnia Benjámin Netanjahuval, a Likud párt vezetőjével az új kormány megalakításáról. A katonai rádió értesülései szerint a múlt kedden már elkészített – és csak aláírásra váró – egyezménytől visszalépett a Likud párt, elsősorban beleszólást követelve a bírók kinevezésébe.

2020, ápr, 12