Közel hétezer megbetegedés, karanténba került az izraeli kormány több tagja is

Tegnap este a koronavírus fertőzéssel diagnosztizált betegek száma átlépte az egymilliós határt a világon.
Izraelben ezidáig közel 6800 megbetegedést regisztráltak, közülük 241 ember már meggyógyult, az elhunytak száma 37.
Benjamin Netanjahu ügyvivő miniszterelnök mellett a Moszad főnöke, a nemzetbiztonsági bizottság elnöke, és Móse Bar Sziman-Tov, az egészségügyi minisztérium igazgatója is karanténba vonult, mert érintkeztek a fertőzött egészségügyi miniszterrel.
Izraelben az újonnan diagnosztizált betegek között van a 61 éves Jakov Licman egészségügyi miniszter és felesége. Mindketten tünetmentesek, otthonukban tartózkodnak, és a miniszter onnan folytatja munkáját. Ismét karanténba vonult Benjámin Netanjahu miniszterelnök, egészen jövő szerdáig, és az ország több vezetője, köztük a titkosszolgálat, a Moszad főnöke, a nemzetbiztonsági bizottság elnöke, és Móse Bar Sziman-Tov, az egészségügyi minisztérium igazgatója is, miután közvetlen kapcsolatba kerültek Licmannal.
Az izraeli média vádjai szerint az egészségügyi miniszter megszegte a szabályokat, amikor ima összejövetelt tartott a haszid felekezetének egyik tagjával, annak házában.
Licman a vádakat visszautasította, és a minisztérium közleményben erősítette meg, hogy betartotta az imádkozásra vonatkozó egészségügyi szabályokat is.

2020, ápr, 03