Emléksétát szervez a Hegedűs zsinagóga és az Élet Menete

A Hegedűs Gyula utcai körzet és az Élet Menete Alapítvány minden érdeklődőt szeretettel vár a „Hősök útján az Újlipótvárosban” című kegyeleti emléksétára, amely 2019. március 24-én., vasárnap délelőtt 11 órakor indul a Hegedűs Gyula utcai zsinagógától (Budapest XIII. ker., Hegedűs Gyula utca 3.).
Az emléksétát Prof. Dr. Schőner Alfréd főrabbi vezeti, melynek során azon Igaz Emberek emléktábláit keresik fel közösen, akik sokszor életüket is kockáztatva mentették az üldözötteket a II. világháború idején.
A II. világháború idején az Újlipótvárosban lettek kijelölve azok az épületek (védett házak), amelyek a háborúban részt nem vevő „semleges országok” fennhatósága alatt működtek. A védett házakban közel 40 ezren vészelték át a zsidóüldözést.
A sétához több nagykövetség hazánkba akkreditált diplomatája és munkatársa is csatlakozik. A szervezésben a HM Tábori Rabbinátusa is közreműködik.
Minden emlékezőt szeretettel várnak a szervezők, akik arra kérik az emlékezőket, hogy egy-egy szál virágot vagy emlékező követ hozzanak magukkal.