Megkezdődött az idei Zsidó Kulturális Fesztivál

Elkezdődött a 2018-as Zsidó Kulturális Fesztivál, amelynek első koncertjét a madridi Musica Ficta csoport adta a Hegedűs Gyula utcai zsinagógában, ahol szefárd dalok csendültek fel.
Este a Dohány utcai zsinagóga is megnyitotta kapuit, ahol fantasztikus koncertet élvezhetett a hatalmas épületet teljesen megtöltő közönség.
Dr.Kunos Péter, a BZSH-Mazsihisz ügyvezető igazgatójának megnyitóját követően a Barcelona Gipsy balKan Orchestra (BGKO) lépett elsőként a színpadra, majd a Budapest Klezmer Band Palya Beával és Szokolay Dongó Balázzsal kiegészülve tette teljessé az estét.
A fellépők külön-külön, majd az koncert zárásaként együtt is színpadra léptek, majd a végén közös örömzenéléssel tették teljessé az első este zenei sokszínűségét, amely a klezmer zenéből ered.
Hétfőn négy programmal folytatódik a fesztivál: a Bálint Házban 17 órától kerül sor a Dzserba szigete című kiállításmegnyitóra, 18 órától a Goldmark teremben felolvasóestre kerül sor Rubin Eszter Bagel című regényéből, 19 órától a Klezmerész együttes és Bangó Margit ad közös koncertet, míg 20 órától “Csillagok koncertje jiddis dalokkal, áriákkal és musical slágerekkel” címmel Nógrádi Gergely főkántor és meghívott vendégei töltik meg csodás hanggal a a Dohány zsinagógát.
Képek a Dohány utcai koncertről>>>