Ismét a zsidó kultúra ünnepét tartották a Kazinczy utcában

Június 10-én vasárnap, egész napos programot kínált az érdeklődőknek a Judafest nyárindító ingyenes kulturális és gasztronómiai utcafesztivál Budapest belvárosában, egészen pontosan a Kazinczy utca Király utca és Wesselényi utca közötti szakaszán.
Ismét központi szerepet kapott a Maccabi VAC futóversenye a FunRun indította, melynek keretein belül három távban, 10, 5, és 1 kilométeren mérethették meg magukat a jótékonysági futáson indulók. A befizetett rajtpénzt mindenki egy általa választott zsidó szervezetnek ajánlhatta fel, és egy “rasszizmusmentes világért” futhatott.
A rengeteg, közel tízezer látogató megkóstolhatta a legfinomabb, tradicionális zsidó ételeket, desszerteket, megismerkedhetett a különféle zsidó szervezetek munkájával, vehetett különféle kegytárgyakat a mözüzétől, a kappedlin át, a menóráig, és felléptek zenekarok is.
Két színpadon egész nap ingyenes programokkal várták a látogatókat, felléptek többek között a Benjamin ovisok, a Lauder diákjai, a Naim Klezmer Banda, Bíró Nóra és Olti Dávid, a Hamsa zenekar, Dina Pandzarisz, Polnauer Flóra és Jónás Vera.
Az utcába látogatók megismerkedhettek a töfilin felrakásának technikájával, a legkisebbeknek pedig játszóházzal, arc- és kézfestéssel kedveskedtek a szervezők.
Képek az idei Judafestről>>>