Együtt ünnepel Purimkor a Bethlen és a Dózsa körzet

Szombaton este igazi purimi karnevál hangulat lesz Budapesten, hiszen több közösség is jelmezes ünnepséggel készül az 5777-es zsinagógai esztendő Purimjára.
Korábban már beszámoltunk róla, hogy a Páva utcában három közösség, a Bét Sálom, a Dél-pesti és a Páva utcai zsinagóga hívei, míg a VI. kerületi felújított kis zsinagógában a Hunyadi téri kile tart purimi ünnepséget.
Szintén a Szombat kimenetelét követően kerül megrendezésre a Bethlen téri zsinagógában a Bethlen és a Dózsa körzet közös purimi mulatsága. Az este fél hétkor kezdődő programon először a Megilla felolvasására kerül sor Deutsch Péter és Markovics Zsolt rabbik közreműködésével, majd 19:15-től kezdetét veszi a mulatság.
Fellép a Z’mirim zenekar, lesz kindli, hámán táska, jelmezek, és minden ami az ünnepet még teljesebbé teszi.


Természetesen az általunk eddig közzétett purimi mulatságokon túl a többi budapesti közösség is tart ünnepséget, és Megilla olvasást. A Frankel zsinagógában 18 órakor kezdik Purim történetét feleleveníteni a Megilat Eszterből. Lesz álarcosbál, Hámán táska, forralt bor, és jó hangulat. A Nagyfuvaros utcában a két nyolcadik kerületi közösség a Bét Jehuda, és a házigazda Nagyfuvaros utcai közösség ünnepel kántorkoncerttel, gyermekfellépőkkel, és jelmezversennyel. 

2017, márc, 09