Az Egyesült Államok államainak legikonikusabb éttermeinek összeállítása után Európába látogatott a Thrillist , ezúttal Barbara Woosley személyében, hogy minden országból kiválasszon egy éttermet, ami szerintük a legjobban jellemzi az ország konyháját.
A lista összeállításánál nem volt szempont se a Michelin-csillagok száma, se az, hogy mennyire látogatják kizárólag helyiek az adott éttermet. A fő szempont az volt, hogy mennyire érzi azt a vendég távozáskor, hogy közelebb került az adott ország konyhájához, vagy térség kultúrájához az adott konyhán keresztül.
A magazin Budapestről a Keleti pályaudvar szomszédságában lévő, idén húsz éves Rosenstein éttermet emelte ki, amire úgy hivatkoznak, mint az egyik utolsó olyan étterem, ahol a vendéglő vezetője egyben a hely névadója is.
Az étterem jó tulajdonságai között kiemelték az étterem otthonosságát, és hogy a zsidó konyha klasszikusait készítik. Woosley a felsorolásában az ételek közül a libazsírt, a marhaszegyet és a flódnit emelte ki.
(Index)