Percekig nem szűnő vastapssal zárult a Zsidó Kulturális Fesztivál

???????????????????????????????Vasárnap este véget ért az egy hétig tartó Zsidó Kulturális Fesztivál.
Az utolsó napon csak két helyszínen, a Rumbach és a Dohány utcai zsinagógában élvezhették a koncerteket a látogatók.
Előbb a Rumbach zsinagógában megismerkedhettünk az erdélyi és a máramarosi jiddis kultúrával Nagy Noémi Krisztina, Laczkó-Vass Róbert, Szép András és Szép Bálint előadása révén, majd a kolozsvári Tokos zenekar adott koncertet. A két koncert előtt Szalay-Bobrovinczky Vince az IHRA magyarországi vezetője, és Kirschner Péter, a MAZSIKE elnöke köszöntötte a megjelenteket a “Hidak” – Európa Zsidó Kultúra Napja progam keretében, amelynek a Zsidó Kulturális Fesztivál is helyet adott.
Az estére teljesen megtelő Dohány utcai zsinagógában a Budafoki Dohnányi zenekar filmvetítéssel egybekötött koncertje, “Filmzenék a nagyvilágból” címmel képezte a fesztivál záró eseményét.
Olyan klasszikusok filmzenéi hangoztak el többek között, mint a Spartacus, a Schindler listája, a Harry Potter, az E.T., a Karib tenger kalózai, vagy éppen az Élet szép, illetve a Titanic.
Hollerung Gábor karmestert és zenekarát többször visszatapsolta a közönség, az előadás végén pedig szűnni nem akaró vastapssal köszönték meg a jelenlévők az élményt, amelyet a Dohnányi zenekar, és a Zsidó Kulturális Fesztivál nyújtott.
Köszönjük mindenkinek, aki a fesztivál bármelyik eseményén is részt vett, jövőre ismét találkozunk!
[nggallery id=27]

2015, szept, 06