Ismét utcabál lesz a Révay utcában

utcabal_balintMindenki jegyezze fel a naptárába augusztus 30-át! Egyfelöl ezen a napon kezdődik a Zsidó Kulturális Fesztivál, amelynek első napján a Dohány utcai zsinagóga, valamint a Rumbach zsinagóga nyitja meg kapuit. Másfelöl a húszéves budapesti Bálint Ház már hagyományos Évadnyitó utcabálját is augusztus 30-án, vasárnap tartják a Révay utcában, a Bálint Házban és az előtte lévő utcaszakszon.
Az idei utcabálon koncertekkel, beszélgetésekkel, sport- és gyerekprogramokkal, árusokkal valamint a zsidó konyha remekeivel várnak minden érdeklődőt. A gyerekeknek délután a Katáng zenél, a nagyszínpadon látható a Dina Zenekar, a Hamsa zenekar és záró eseményként a Hagesher koncertjét hallgathatja meg a közönség.
A Bálint Ház nagytermében az ősszel induló előadássorozatokból is ízelítőt kaphatnak a látogatók: Horányi Gábor a tökéletes tökéletlenség, avagy a gömböc és a formák evolúciójáról beszél a Kockafejek sorozat keretén belül, Flódni, avagy 1 téma 4 oldalról Borgula András beszélget Rangos Katalinnal és vendégeivel, míg Büchler András Prof. Dr. Erős Ferenc pszichológussal és Pléh Csaba pszichológus szorongáskutatóval folytat párbeszédet „Szorongok, tehát vagyok!” témában.
A kissebbeket egész délután izgalmas program, kézműves foglalkozások, arcfestés, trambulin és játszóház várja, a nagyobbak pedig részt vehetnek az ingyenes sportbemutatók egyikén.
További információk>>>

2015, aug, 21