Két időszakos programmal gazdagodott a Zsidó Kulturális Fesztivál

zsidokulturalisfesztival2015A Zsidó Kulturális Fesztivál augusztus 30-szeptember 6. között három fő helyszínen várja az érdeklődőket.
A Dohány utcai zsinagóga, a Rumbach zsinagóga, valamint a Goldmark terem adnak helyet a Fesztivál központi előadásainak, azonban a Magyar Zsidó Múzeumban és a Hunyadi téri zsinagógában is lesz egy-egy program.
A Magyar Zsidó Múzeum szeptember 6. vasárnap kínál érdekes programot “Híd a zsidó múzeológia felé” címmel. Élő Könyvtár és műtárgy-kölcsönző, párbeszéd a Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár állandó kiállításának tárgyaival. Közreműködnek a Gólem Színház színészei. Színházi épületbejárás a Dohány utcában – kísérleti séta a városi érdeklődés felkeltésére. Történetek a zsidó–magyar együttélés Budapestjéről a 4–6-os egyik villamosán.
A Hunyadi téri zsinagógában Mandur László fotókiállításának megnyitójára kerül sor.
A zsinagóga hamarosan 120 éves évfordulóját ünnepli, ennek örömére kerül megrendezésre a kiállítás Mandur László fotóművész portréiból.
A megnyitón beszédet mond Heisler András a Mazsihisz elnöke, valamint Féner Tamás Kossuth-díjas fotóművész. A látogatók zenei élménnyel is gazdagodhatnak Fináli Gábor h. rabbi valamint Fekete Tamás gitárművész közreműködésével.
A kiállítás megtekinthető 2015 október végéig.
Nyitva tartás: a fesztivál ideje alatt 10-16 óráig, a későbbiekben 10-13 óra között látogatható.
Bővebb információk:
www.zsidokulturálisfesztival.hu
A Múzeum programja>
A Hunyadi téri zsinagóga fotókiállítása>

2015, júl, 09