Az újraválasztott Mazsihisz elnök a BZSH-ról is beszélt

A vasárnapi tisztújító közgyűlésen kétharmados többséggel újraválasztott Mazsihisz-elnök Heisler András, a Szombat című lapnak nyilatkozva elmondta, reméli, nagyobb legitimációt jelent számára az elindított programok folytatásához, hogy a vártnál jelentősen nagyobb arányban sikerült nyernie.
Egy dologban változtatni kell, emelte ki: a Mazsihiszen belül meg kell teremteni az egységet, meg kell szüntetni a széthúzást és a marakodást – ezt nevezte a legnehezebb feladatnak.
Megismételte, nyitni kell a zsidó társadalom felé, és a Síp utca rossz mechanizmusait föl kell számolni.
Az elnök beszélt a Budapesti Zsidó Hitközségről is. Szerinte a BZSH-nak a jelenlegi intézményfenntartó státusa helyett erős koordinációs szerepet volna érdemes betöltenie a budapesti taghitközségek között, de hozzátette, ennek az is a feltétele, hogy a BZSH megújítsa saját belső rendszerét.
Heisler András szerint a néhány hete megválasztott BZSH elnök, Ács Tamás személye garancia erre. Heisler András higgadt, européer elnöknek nevezte a BZSH vezetőjét, akinek habitusa, hozzáértése nagyobb az esélyt kínál a BZSH megújulására, és fejlődésére, mint korábban.

2015, máj, 11