Új elnöke, régi ügyvezető igazgatója van a BZSH-nak

???????????????????????????????A Budapesti Zsidó Hitközség közgyűlése 58 igen, 17 nem szavazattal dr.Kunos Pétert újraválasztotta a BZSH ügyvezető igazgatójának.
Ennél érdekesebb volt az elnöki pozícióért folytatott küzdelem. Öt induló közül kellett választania a grémiumnak, ám közülük az egyik induló Kiss Henriett jelezte a közgyűlésnek, hogy visszalép.
Az első körben Ács Tamás és Bandi László kapták a legtöbb szavazatot, így ők indultak a második körben az elnökválasztáson. Ács Tamás 23, Bandi László 21 szavazatot kapott, így közülük került ki a BZSH új elnöke.
valsztas2A második körben már csak rájuk lehetett szavazni, és végül Ács Tamás három szavazattal előzte meg a második helyen végző Bandi Lászlót.
Ács Tamás (képünkön) 38 szavazatot, Bandi László 35 szavazatot kapott.
A BZSH új elnöke megköszönte a közgyűlés bizalmát, gratulált a többi jelöltnek, valamint megígérte, hogy elnökként a jövőben a budapesti zsidóság érdekeit fogja szolgálni.
Az új elnök megválasztását követően nyilatkozott a bzsh.hu-nak:

A BZSH kögyűlése elfogadta, hogy a MAZSIHISZ-be és a BZSH-ba történő küldöttek delegálása egy időben történjen meg egy-egy körzeti választás alkalmával.


Az elöljárósági választások során az első körben bekerült a BZSH elöljáróságba Gervai László, Goldberger Tamás, Kardi Judit, dr.Kurucz Ákos, Mester Tamás, Müncz László és Nádel Tamás, második körben pedig dr.Héber Gábor, Keszler Gábor és Sági György. Második körben Petró Gábort választották az elöljáróságba.


A Választási Bizottságba Fináli Péter, Keszler Gábor, Kurucz Ákos, Palkó Boglárka, és Singer Andrásné került be.


A Számvevő és Számvizsgáló Bizottságba Palkó Boglárka és Winkler Miksa került beválasztásra.

2015, márc, 26