Utazzon az Élet Menetével Lengyelországba!

holoc_mem_day“A múlt ne válhasson újra jövővé!”
Utazzanak Lengyelországba, méghozzá egy különleges történelmi utazásra, melyet 2004 óta rengetegen megtettek már az Élet Menete Alapítvánnyal. Olyanok utaztak már ezrével az Alapítvánnyal, akik kíváncsiak, saját szemükkel akarják látni a történelmet, vagy csak egyszerűen szerettek volna megemlékezni a történtekről. Olyanok, akik nem akarják a nagyapák történelmi hibáit elkövetni, s közvetlenül kívánják látni, mivel kerülhetnek szembe békés nemzetek és embercsoportok, ha hagyják, hogy elfogadhatatlan, embertelen eszmék nyomják el a józan észt!
Történészekkel, tapasztalt vezetők rendkívül tájékozott és kézzel fogható magyarázataival találkozhatnak, megtudhatják, hogy mi volt és hogy válhatott Auschwitz- Birkenau a világ legnagyobb magyar temetője!
Az “Élet Menete” egy nemzetközi oktatási program, egy különleges történelmi utazás, amelynek keretében a holokauszt nemzetközi emléknapján a világ minden részéről, 54 országból utaznak fiatalok és idősek Lengyelországba, hogy végigvonuljanak azon az útvonalon, amely egykor a “halál menete” volt: Auschwitzból Birkenau-ba.
A magyarországi Élet Menete Alapítvány 2004 áprilisa óta vesz részt a programon. Minden évben diákokból, egyetemistákból és már aktív dolgozókból álló csoportok kiutazását koordináljuk Lengyelországba. A velünk tartó diákok, egyetemisták, fiatalok és persze idősebbek is, a tapasztalatok szerint egyaránt zsidók, keresztények, ateisták és hívők, jóérzésű, kíváncsi magyarok, akik tudni és látni akarják az igazságot, nagyszüleink múltját, hogy annál felelősebb jövőt építhessenek maguknak, s majdan gyerekeinknek.
Az Élet Menete Alapítvány alaposan előkészített, jól szervezett informatív és mindenki számára elérhető útjaival is fellép a kirekesztés, a rasszizmus és a mássággal szemben tanúsított előítéletek ellen, elősegítve a tolerancia és a múlttal való megbékélés folyamatát.
Idén, 2015-ben április 15-17 között kerül sor a Lengyelországba utazásra, az auschwitzi Élet menetére. A részletes programról, az utazás, a jelentkezés módjáról itt tájékozódhatnak az érdeklődők.
Jelentkezés február 28-ig az űrlap kitöltésével és a regisztrációs díj befizetésével.

2015, febr, 05